22 februari 2022

Lodewijk Hoekstra op bezoek in Venlo

Lodewijk Hoekstra - de bekende groenman van RTL4 - bracht op vrijdag 18 februari een bezoek aan de wijk Op de Heide in Tegelen. Hij is als oprichter van de organisatie NL Greenlabel ambassadeur van de Groene Stad Challenge. Dat was ook de reden van het bezoek. Venlo doet namelijk mee aan de Groene Stad Challenge. Dit is een landelijk initiatief met als doel om gemeenten meer inzicht te geven in waar en hoe te vergroenen. Via zijn social media deelt Lodewijk graag vlogs om zo iedereen te stimuleren te vergroenen. 

Lodewijk Hoekstra op bezoek in Venlo

Groen zorgt voor verkoeling en zorgt ervoor dat regenwater in de bodem verdwijnt en niet op straten of pleinen blijft staan. Groen biedt ook een plek voor bijen, vlinders en vogels. Een groene omgeving is een gezonde omgeving en daarom is belangrijk om voldoende groen zo goed mogelijk te verdelen over de dorpen en steden.

Op de Heide
Het Glazenapplein in de Tegelse wijk Op de Heide is een plek met veel bestrating en weinig groen. Dat blijkt ook uit de data van de Groene Stad Challenge. Dit zorgt voor hittestress. Bewoners van de wijk willen hier graag iets aan doen. Daarom wil de klimaatcommissie van de wijk graag een forse boom planten op het plein.

De klimaatcommissie wil nog meer vergroenen in de wijk. Zo werden afgelopen najaar tijdens de boomfeestdag al enkele bomen geplant met de schoolkinderen uit de wijk. In de loop van dit jaar worden er nog diverse extra bomen en struiken in de openbare ruimte geplant.

Lodewijk Hoekstra heeft dit in een interview met wethouder Marij Pollux en een aantal wijkbewoners in de vlog in beeld gebracht.