21 december 2021

Elektrische deelauto’s op parkeerterrein Nedinsco

Op het parkeerterrein Nedinsco tegenover het Stadskantoor in Venlo komen elektrische deelauto’s te staan. Deze deelauto’s zijn bedoeld om te voorzien in de toenemende mobiliteitsbehoefte in het gebied. Hoeveel auto’s er precies komen te staan is nog niet te zeggen, want de auto’s zullen op aanvraag ter beschikking worden gesteld door aanbieder Amber. In de eerste maanden van 2022 zijn de parkeerplaatsen met laadvoorzieningen gereed en dan kunnen de auto’s worden geplaatst.

Elektrische deelauto’s op parkeerterrein Nedinsco

Voorzien in toenemende mobiliteitsbehoefte
De komende jaren komen er ongeveer 250 woningen bij in de directe omgeving van het Stadskantoor. De behoefte aan mobiliteitsvoorzieningen zal dus toenemen. De deeldiensten rond het Stadskantoor moeten ervoor zorgen dat niet iedereen een eigen auto nodig heeft. Dat maakt mobiliteit toegankelijker en scheelt parkeerruimte. Geïnteresseerden kunnen zich in de loop van 2022 aanmelden bij de bedrijven die de deeldiensten ter beschikking stellen, waaronder Amber. Later komen er ook deelauto’s en deelfietsen op andere locaties in de gemeente te staan.

Minder met de auto naar het werk
Medewerkers van gemeente Venlo worden bovendien gestimuleerd om duurzamer te reizen en niet meer met de eigen auto naar het werk toe te komen. Hebben zij een afspraak gedurende de dag? Dan kunnen zij gebruikmaken van (elektrische) deelfietsen, het openbaar vervoer of een elektrische deelauto. Zo reizen de ambtenaren straks duurzaam en hoeft hun eigen auto niet meer tijdens de werkdag in de stad geparkeerd te worden.