13 december 2021

Help de zorg een handje

Gemeente Venlo ontvangt alarmerende signalen van zorginstellingen die de zorg bijna niet meer geregeld kunnen krijgen door een groot tekort aan handjes. De zorg is daarom dringend op zoek naar vrijwilligers met een zorgachtergrond, maar ook vrijwilligers zonder zorgachtergrond, die in zorginstellingen willen en kunnen bijspringen.

Help de zorg een handje

Kun je optreden als gastdame of gastheer? Welkom! Maar ook mensen die cliënten eten geven en gezelschap houden zijn gevraagd. Denk verder aan ondersteuning bij activiteiten zoals poetsen, een praatje maken, gezellig samen met cliënten een potje kaarten of een wandelingetje maken. Kortom: Alle hulp is welkom!

Wil jij dat extra handje bieden in een zorginstelling?
Via www.helpdezorglimburg.nl kun je de vraag en het aanbod terugvinden. Deze website heeft de vraag van zorg- en welzijnsorganisaties in Limburg naar (tijdelijke) vrijwilligers zonder zorgachtergrond gebundeld. Ook kun je via deze site je hulp aanbieden. Zo zien helpers meteen waar zij kunnen bijspringen en zorginstellingen vinden de extra handjes die broodnodig zijn. Wacht niet langer en help!

Wil je helpen en heb je een zorgachtergrond? Meld je dan aan bij het landelijke initiatief van de Nationale Zorgreserve via www.nationalezorgreserve.nl. Zij coördineren dit verder.