10 december 2021

Vergoeding voor ondernemers, verenigingen en stichtingen voor controle op coronatoegangsbewijzen (CTB)

In Nederland is op veel locaties een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht. Zo ook in gemeente Venlo. Het checken van deze toegangsbewijzen vraagt extra tijd en extra investeringen van onze ondernemers, verenigingen en stichtingen. Om deze groep tegemoet te komen, is er door de Rijksoverheid extra budget beschikbaar gesteld.

Vergoeding voor ondernemers, verenigingen en stichtingen voor controle op coronatoegangsbewijzen (CTB)

Vergoeding van Rijksoverheid
Het bedrag is voor vergoeding van extra kosten die gemaakt moeten worden voor het controleren op de coronatoegangsbewijzen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het toekennen van deze vergoeding aan de ondernemingen, verenigingen en stichtingen.

Aanvragen van een vergoeding
Vanaf 10 december kunnen ondernemingen, verenigingen en stichtingen in Venlo, die verplicht zijn om te controleren op de coronatoegangsbewijzen, een eenmalige vergoeding aanvragen. Er is maximaal € 500,- per aanvraag beschikbaar. Deze bijdrage vergoedt bijvoorbeeld kosten voor (extra) personele inzet bij controle op coronatoegangsbewijzen.

De aanvragen kunnen uiterlijk 31 december 2021 worden ingediend. Ga voor meer informatie, de volledige voorwaarden en het aanvraagformulier, naar www.venlo.nl/vergoedingcontroleCTB