04 november 2021

Ruben Aerdts in gesprek met burgemeester

Ruben Aerdts uit groep 7 van de Titus Brandsmaschool in Blerick is geïnteresseerd in politiek en wil graag burgemeester worden. Die droom kan misschien sneller in vervulling gaan dan gedacht. Want de Venlose gemeenteraad nam onlangs een motie aan om komend jaar een kinderburgemeester aan te stellen. Eén en één is twee, dus gingen Ruben en burgemeester Antoin Scholten woensdag alvast in gesprek over het ambt kinderburgemeester. 

Ruben Aerdts in gesprek met burgemeester

Ruben ziet het al helemaal voor zich: met burgemeester Scholten mee naar de intocht van Sinterklaas, opening van gebouwen, Koningsdag en Dodenherdenking. Maar ook wil Ruben als kinderburgemeester aandacht vragen voor het klimaat, want dat is voor de toekomst van de kinderen heel belangrijk.

Verder zou hij graag ideeën willen verzamelen bij andere kinderen om die dan aan de ‘grote’ burgemeester door te geven, zodat Scholten die bij het college en de raad kan inbrengen. Het gaat er voor Ruben om dat hij zijn mening kan geven over onderwerpen in de hoop dat daar dan naar geluisterd wordt. Kortom, het was een leuk, maar zeker ook een leerzaam gesprek voor zowel Ruben als voor burgemeester Scholten.