07 oktober 2021

Start kunstproject Sokkels van Verbeelding op de Maaskade

Op de rotonde bij appartementencomplex Sliënberg aan de Maaskade in Venlo wordt medio november de ‘Sokkel van verbeelding’ geplaatst. Op de stenen sokkel, een verwijzing naar de stadsmuur, komen de komende jaren wisselende kunstwerken te staan. Een kunstwerk blijft een tot twee jaar op deze sokkel staan. Het eerste kunstwerk is van de hand van de kunstenaar van de sokkel, Jeroen van Bergen. 

Start kunstproject Sokkels van Verbeelding op de Maaskade

Het kunstwerk is onderdeel van het kunstproject Sokkels van Verbeelding, een samenwerking tussen de gemeente Venlo en Museum Van Bommel van Dam. De wisselende kunstwerken op de sokkel zijn professionele kunstwerken die in een opslag staan of thuis bij een kunstenaar. Inwoners van Venlo worden betrokken bij de keuze van de wisselende kunstwerken. De organisatie ervan wordt op dit moment uitgewerkt. Het kunstwerk van Jeroen van Bergen is onlangs gepresenteerd aan werkgroepen van wijk Q4.

Beeldenroute
Met de realisatie van het kunstwerk op de rotonde aan de Maaskade ontstaat een onafgebroken beeldenroute: Sokkel van verbeelding, Jeroen van Bergen (rotonde Maaskade), Stroming, Hans Reijnders (Lage Loswal), De Vreedzame Krijger, Rik van Rijswick (Kop van Weerd), Beeldengroep, Han van Wetering en Tango, Fons Schobbers (Maasboulevard), De laarzen van de jager, Pii Daenen (Stadskantoor), D’n Haan, Rik van Rijswick (Keulsepoort), Knoop, Tajiri (Keulsepoort/Deken van Oppensingel), Flujas en Guntrud, Hay Mansvelders (Deken van Oppensingel), Die 2-Brüder, Arno Coenen (rotonde Deken van Oppensingel/Goltziusstraat), Muze, Elisabet Stienstra (rotonde Puatanusstraat/Goltziusstraat).