18 augustus 2021

Belastingdienst stelt speciaal nummer en e-mailadres in voor Limburgse getroffenen watersnood

Als alles onder water heeft gestaan weet je soms niet waar je moet beginnen. Mensen zijn op zoek naar de juiste hulp bij het opbouwen van hun huis en/of hun onderneming. Daarom biedt de Belastingdienst graag hulp aan. 

Belastingdienst stelt speciaal nummer en e-mailadres in voor Limburgse getroffenen watersnood

Vanuit de belastingkantoren Maastricht en Venlo wordt hulp aangeboden in overleg met betrokken gemeenten en andere hulpinstanties.

Wat biedt de Belastingdienst aan?
Burgers en ondernemers die getroffen zijn door de watersnood krijgen hulp bij belastingzaken. Hierbij past de Belastingdienst maatwerk toe. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden.

Voor ondernemers kunt u daarbij denken aan:
- Waar nodig bieden van hulp zodat aangiften versneld afgehandeld kunnen worden en teruggaven eerder verleend kunnen worden;
- Het herstellen van (geautomatiseerd) opgelegde boetes bij het niet betalen van b.v. de BTW- en/of Loonaangifte; - Mogelijkheden bespreken van versnelde behandeling van voorlopige verliesverrekening.

Voor zowel ondernemers als burgers kunt u denken aan dienstverlening als:
- het verlenen van tijdelijk uitstel van belastingbetaling;
- bieden van hulp bij het tijdelijk stopzetten van motorrijtuigenbelasting.

Maar natuurlijk kunt u ook voor andere fiscale vragen in verband met de watersnood contact met de Belastingdienst opnemen.

Waar kunt u terecht?
Als u vragen over belastingzaken heeft als gevolg van de watersnood, kunt u gebruik maken van het speciale telefoonnummer 088-15 42 600 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). Uw vragen kunt u ook mailen naar wateroverlast@belastingdienst.nl.
Ondernemers die gebruik maken van een fiscaal adviseur kunnen zich via hun adviseur melden op het hierboven genoemde e-mailadres of telefoonnummer.

Voor meer informatie over hulp, advies en nazorg betreft het hoogwater kunt u kijken op www.venlo.nl/hoogwater.