15 juli 2021

Museum van Bommel van Dam krijgt de sleutel van het postkantoor

Gisteravond heeft wethouder Marij Pollux de sleutel van het voormalige postkantoor overgedragen aan Nick Bos, bestuursvoorzitter van museum van Bommel van Dam. Daarmee wordt museum van Bommel van Dam officieel huurder van het pand aan de Keulsepoort. Op 5 september gaat het museum open voor het grote publiek. 

Museum van Bommel van Dam krijgt de sleutel van het postkantoor

De grootschalige renovatie van het monumentale postkantoor aan de Keulsepoort is klaar. Na ruim een jaar verbouwen, naar een ontwerp van architectenbureau BiermanHenket, is het pand volledig getransformeerd van postkantoor naar museum. Gisteravond vond de officiële sleuteloverdracht plaats door wethouder Marij Pollux (Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen) als vertegenwoordiger van de gemeente Venlo, de eigenaar van het pand.

Inrichting gebouw en tentoonstellingen
De inrichting van het museum is in volle gang en de komende maand is het museumteam nog druk bezig met de opbouw van de openingsexposities, de inrichting van de publieke ruimtes, de stijlkamer van Maarten en Reina, museumcafé De Posterij en de Bonnefanten Kunstuitleen. Een flinke klus die geklaard moet worden deze zomer, want het eerste weekend van september moet alles af zijn. Dan wordt het museum feestelijk geopend voor genodigden en het grote publiek.

Heropening

Op 5 september is het museum vrij toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Vanwege de geldende coronamaatregelen omtrent bezoekersaantallen wordt er met tijdsloten gewerkt op basis van reservering. Reserveren is mogelijk vanaf medio augustus via www.vanbommelvandam.nl. Dat geldt ook voor het aanschaffen van kaartjes voor na de opening: vanaf 7 september is het museum zes dagen per week geopend van 11:00 tot 17:00 uur.