28 juni 2021

Nieuwe toekomst voor Kazerne Kwartier weer een stap dichterbij

Op 28 juni hebben Gemeente Venlo en de drie ontwikkelcombinaties Weski- Woonwenz, Janssen de Jong projectontwikkeling (Team Vrijdag) en Laudy- Mulleners, de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het Kazerne Kwartier in Blerick getekend. 

Nieuwe toekomst voor Kazerne Kwartier weer een stap dichterbij

De samenwerkingsovereenkomst vormt de basis voor de verdere uitwerking. Wethouder Marij Pollux: “De ondertekening is ook een belofte aan de Venlonaar. Die wacht immers al jaren op een waardige invulling van dit bijzondere gebied aan de oever van de Maas en vlakbij de binnenstad van Venlo. Het Kazerne Kwartier wordt een stedelijk gebied waar wonen, werken, leren en ontspannen hand in hand gaan en waar historie en toekomst zullen samenkomen.”

De weg naar ontwikkeling Kazerne Kwartier
De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het inrichten van de onderlinge samenwerking. Er zijn afspraken gemaakt over de diverse thema’s en collectieve opgaven, zoals programma, parkeren, duurzaamheid, erfgoed, energie, verdeling van opbrengsten en kosten. De samenwerkingsvorm en rolverdeling zijn vertaald naar de samenwerkingsovereenkomst die vandaag door alle partijen ondertekend is.

Aan het uitvoeringsplan voor het Kazerne Kwartier is al hard gewerkt, maar ligt nu nog op de tekentafel. De voorbereidende werkzaamheden voor de ontwikkeling van het Kazerne Kwartier zijn weer opgestart. Diverse voorbereidende werkzaamheden zijn al uitgevoerd voor de vorige plannen.

Voordat de schop daadwerkelijk de grond in kan, gaan alle partijen de komende periode, onder supervisie van het stedenbouwkundig bureau West8, alles afronden tot het definitief ontwikkelplan. Dan wordt op hoofdlijnen duidelijk welke typen woningen, gebouwen en voorzieningen in het gebied komen. Ook is dan richting gegeven aan de architectonische uitstraling van de gebouwen en de openbare ruimte. De gemeente Venlo heeft in de in januari 2020 vastgestelde stedenbouwkundige visie de kaders aangegeven; de invulling ervan gebeurt nu samen met de geselecteerde ontwikkelcombinaties.


U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.