11 juni 2021

Duurzaamheidsambassadeurs Venlo

Gratis en onafhankelijk advies aan huis over energiezuinig en duurzaam wonen.

Duurzaamheidsambassadeurs Venlo

Inwoners van Venlo die stappen willen zetten om hun woning energiezuiniger en duurzamer te maken, kunnen gratis advies krijgen van een duurzaamheidsambassadeur. Deze duurzaamheidsambassadeurs zijn volledig onafhankelijk en zonder commercieel belang. Zij adviseren welke maatregelen je kunt treffen om je woning energiezuinig en duurzaam te maken. De duurzaamheidsambassadeurs weten de weg, verwijzen door en zijn een onafhankelijk klankbord.

Advies voor huurders en huiseigenaren

Samen met de woningcorporaties Antares en Woonwenz heeft de gemeente een eerste groep duurzaamheidsambassadeurs opgeleid en getraind. Zowel woningeigenaren als huurders kunnen een afspraak maken met een duurzaamheidsambassadeur. Een afspraak kan worden gepland via www.duurzaambouwloket.nl/venlo-advies-da.

De wijken Blerick, Hout-Blerick, Boekend en Op de Heide in Tegelen zijn de eerste wijken waar de ambassadeurs bij woningeigenaren aan de slag gaan. Als een volgende groep adviseurs is opgeleid is het ook voor bewoners van andere stadsdelen en wijken mogelijk om een afspraak te plannen.

Voor huurders ligt dit anders. Alle huurders van Antares in Venlo kunnen meteen een afspraak maken. Voor huurders van Woonwenz is dit na de zomer. De huurders van Woonwenz in Venlo kunnen zich wel alvast aanmelden zodat er contact wordt opgenomen. Uiteraard kan een huurder ook rechtstreeks contact opnemen met Woonwenz.

Duurzaam Bouwloket
Vorig jaar heeft de gemeente Venlo een (digitaal) adviespunt ingericht; het Duurzaam Bouwloket. Inwoners met vragen over energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringsregelingen en lokale uitvoerende bedrijven, krijgen hier gratis advies. Het inzetten van duurzaamheidsambassadeurs is een extra service voor woningeigenaren en huurders. Deskundig en onafhankelijk advies dichtbij, door mede-inwoners. De duurzaamheidsambassadeurs laten los als een professionele partij (Duurzaam Bouwloket Venlo) het overneemt, maar blijven aanspreekbaar als klankbord.