10 juni 2021

Europese subsidie voor innovatieve verduurzaming Haven Venlo

Het Europese Horizon 2020 programma heeft een subsidie toegekend van 25 miljoen euro aan een samenwerkingsverband tussen de havens van Antwerpen, Barcelona, Constanta en Venlo. 

Europese subsidie voor innovatieve verduurzaming Haven Venlo

Onder de naam PIONEERS wordt er door de havens en 46 projectpartners gewerkt aan concrete oplossingen om in de komende vijf jaar de broeikasemissies in havens te verminderen. 

Vanuit Venlo zijn Coöperatie Electric Green Last Mile (e-GLM) en Hutchison Ports Venlo actief betrokken bij demonstratieprojecten, net als The Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI). Daarnaast zal vanuit de haven van Venlo worden meegekeken naar de innovatieve demonstratieprojecten van de andere havens waarbij het zwaartepunt ligt op de projecten in de haven van Antwerpen.

Het ambitieuze project PIONEERS biedt een uitgelezen kans om innovatieve duurzame projecten in de haven te bevorderen en ervoor te zorgen dat innovaties ook zoveel mogelijk op andere plekken toegepast kunnen worden.

Wethouder Erwin Boom: “Ik ben trots dat Venlo deel uitmaakt van dit consortium van toonaangevende partijen en dat we op deze manier weer een prachtige stap maken in de ontwikkeling van een duurzame en toekomstbestendige haven. Het project draagt daarmee bij aan de uitvoering van de ambities uit de Havenvisie Venlo die eind 2020 is opgeleverd.”