18 mei 2021

Proost op start bouw circulair woonproject Maaswaard

Vandaag proosten wethouder Marij Pollux, B-Right Urban Living, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw op een succesvolle bouw van het nieuwe woongebouw en de stadswoningen te Venlo. De eerste funderingspalen van woonproject Maaswaard zijn geboord.

Proost op start bouw circulair woonproject Maaswaard

Naast het duurzame stadskantoor wordt nu de Molensingel/Veilingstraat bebouwd met een gebouw dat bestaat uit 95 appartementen met gezamenlijke voorzieningen en 5 stadswoningen. Het ontwerp is qua duurzame materialen en uitgangspunten een ‘klein familielid’ van het stadskantoor”, aldus Hashmat Fagirzada, ontwerper van dit project.

Thema Duurzaamheid
Binnen de gemeente Venlo wordt deze maand extra aandacht besteed aan het thema Duurzaamheid. De positieve effecten van bijvoorbeeld werken in het groene stadskantoor zijn al aangetoond. Het draagt onder andere bij aan een lager ziekteverzuim. “We hebben continue aandacht voor duurzaamheid in onze stad”, geeft Marij Pollux aan. “Daar past dit nieuwe woongebouw perfect bij. Zo bevat het een groen gevelsysteem met geïntegreerde PV-panelen en worden ook materialen hergebruikt.”

De natuur wordt als het ware in delen van het woongebouw geïntegreerd, waardoor je ook woonplek voor vogels, vlinders en andere insecten creëert. Groene gevels blijven koeler in de zomer en zorgen dat fijnstof in de lucht afgevangen wordt. Door de toepassing van PV-panelen in de gevels wordt optimaal gebruik gemaakt van de zon.

Sociale duurzaamheid
Het project draagt ook bij aan sociale duurzaamheid. “We voorzien in de dringende woonbehoefte nu maar ook in de toekomst voor één- en tweepersoons huishoudens én onderscheiden ons met dit gebouw doordat wij gemeubileerde en gestoffeerde woonruimte verhuren en er daarbij ook gezamenlijke voorzieningen, zoals een binnentuin en wasruimte, realiseren. Wij stimuleren bewoners elkaar te ontmoeten en sociale contacten op te doen”, geeft Olaf Terpstra van B-right Urban Living aan.