07 mei 2021

Niets doen is geen optie!

Indrukwekkende expositie rondom huiselijk geweld en kindermishandeling ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’ van start in provincie Limburg.

Niets doen is geen optie!

De expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld komt voor het eerst naar Limburg op 12 mei en is een onderdeel van het regionale project Geweld Hoort Nergens Thuis in Noord- en Midden-Limburg. In de gemeente Venlo in het Julianapark staan tot 3 juni 29 portretten vol lef en durf. Ieder portret heeft een eigen verhaal. De indringende beelden en hoopvolle verhalen, maken duidelijk dat deze mensen, met steun in de rug van iemand anders, de vaak vicieuze cirkel van huiselijk geweld hebben doorbroken.

De landelijke rondreizende tentoonstelling ‘WIJ...doorbreken de cirkel van geweld’ verlaagt de drempel om huiselijk geweld en kindermishandeling te bespreken en helpt mee om het uit de taboesfeer te halen. Huiselijk geweld en kindermishandeling is het grootste geweldsprobleem, dat in alle lagen van de bevolking voor komt maar het meest verborgen is. Het is van belang om de signalen te herkennen en met die signalen iets te doen, zodat slachtoffers en betrokkenen de cirkel van geweld kunnen doorbreken. Het support, duwtje in de rug, is daarbij van cruciaal belang.

Frans Schatorjé: “Juist nu, tijdens corona, nu we meer thuis zijn dan anders, lopen spanningen soms flink op. Het is het daarom belangrijk dat we op elkaar letten en zorgzaam zijn voor elkaar. Het is belangrijk dat we letten op signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling en dit onderwerp uit de taboesfeer halen. Het bespreekbaar maken. Dat ene momentje van oplettendheid, dat duwtje in de rug kan een wereld van verschil maken”.

Livestream voor Expositie
De Expositie wordt op 12 mei om 14.00 uur geopend, met onder andere een muzikale bijdrage van Linda Zijlsma. Om 17.15 uur is er een livestream, waarin een dader en een slachtoffer van huiselijk geweld aan het woord komen, evenals een medewerker van Veilig Thuis. Achtergrondinformatie en vragen komen aan bod tijdens deze uitzending. Ook kijkers kunnen vragen stellen. De livestream is voor iedereen te volgen via onderstaand link:

Livestream Expositie 'Wij... doorbreken de cirkel van geweld'.