03 mei 2021

Herinrichting Kaldenkerkerweg Tegelen

In opdracht van de gemeente Venlo start BLM Wegenbouw op 3 mei met de herinrichting van de Kaldenkerkerweg in Tegelen. De Kaldenkerkerweg wordt heringericht zodat de weg veiliger en leefbaarder wordt.

Herinrichting Kaldenkerkerweg Tegelen

In de nieuwe situatie is het gemotoriseerde verkeer gescheiden van fietsers door middel van een vrij liggend fietspad. Wateroverlast tijdens hevige neerslag wordt effectief aangepakt door het regenwater af te koppelen van de riolering. Er wordt ook meer groen en biodivers groen toegepast.

Uitvoering in stappen

De werkzaamheden starten op 3 mei 2021 en zijn gereed in maart 2022. Het werk is opgeknipt in 5 fases. Fase 1 start onderaan de Kaldenkerkerweg aan de zijde van Tegelen. Fase 5 eindigt aan de komingang boven aan de Kaldenkerkerweg ter hoogte van kruispunt Uhlingsheide. 
Onderaan de pagina kunt u de foto uitvergroten.

Verkeersmaatregelen fase 1
Tijdens deze werkzaamheden in fase 1 wordt de Kaldenkerkerweg, tussen verkeerslichten Steilrandweg en Kicken Bandenservice, afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute.

Vragen tijdens uitvoering?
Het uitvoeringsteam is op doordeweekse dagen tussen 07:00 uur en 17:00 uur aanwezig op de projectlocatie (ketenpark) parkeerterrein ter hoogte van Kicken Bandenservice.

Voor vragen of meldingen tijdens de uitvoering kan contact worden opgenomen met de omgevingsmanager van BLM Wegenbouw, dhr. Christian Reuls, via c.reuls@blmwegenbouw.nl / 06 83983728.