08 april 2021

Jongerenwerkers in Venlo

Jongerenwerkers bieden laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Ze spreken de taal van jongeren en van de buurt en stimuleren hun persoonlijke én sociale ontwikkeling.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

In deze uitzending van Met het oog op Venlo vertellen jongerenwerkers Jamale Boekhetteme, Murat Karacaer en Johnny Driessen over hun werk in Venlo. Ze zijn de ogen en oren in de wijk, kunnen kleine problemen klein houden en zo nodig snel schakelen en toeleiden naar voorzieningen. Ze helpen jongeren waar nodig op het gebied van school, vriendschappen, wonen, seksualiteit, schulden of problemen thuis. Vooral nu, tijdens de coronacrisis, is het belangrijk om met jongeren in contact te blijven en ze te helpen waar nodig.

De jongerenwerkers hebben nooit een oordeel, maar luisteren naar de jeugd en denken met ze mee. Of het nu om een eenvoudige vraag gaat, of een situatie die heel ingewikkeld is, ze zijn er voor je en helpen graag. Meer informatie over de jongerenwerkers is te vinden op www.incluziosocialebasis.nl.