24 maart 2021

Week van het geld van 22 t/m 26 maart; Goed omgaan met geld is goud waard

De Week van het geld is een initiatief van het platform ‘Wijzer in geldzaken’. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld helpt kinderen en jongeren om goed met geld te leren omgaan; zowel op school als thuis. 

Week van het geld van 22 t/m 26 maart; Goed omgaan met geld is goud waard

Van 22 tot en met 26 maart 2021 zijn er veel activiteiten georganiseerd. Vanwege COVID-19 ligt de nadruk op online activiteiten. Zo is er de hele week ‘Studio Week van het Geld’; interessante programma’s voor diverse leeftijden, zoals het basisonderwijs, het VO, het MBO. Maar ook voor ouders en financiële professionals.

‘Goed omgaan met geld is goud waard.. Daarom staat op donderdagochtend 25 maart de jaarlijkse Kinderpersconferentie met demissionair minister Wopke Hoekstra gepland. Deze keer met als speciale gast de bekende YouTuber Dylan Haegens.

Ook zijn er verschillende webinars (activiteiten via internet) gedurende deze week, waaraan iedereen kan deelnemen. Meer weten over alle activiteiten? Ga naar www.weekvanhetgeld.nl

Gemeente Venlo vindt het ook belangrijk dat ieder kind mee kan doen met leeftijdgenoten en leert om te gaan met geld. . Er zijn diverse regelingen die geboden of ondersteund worden door de gemeente. Met name als het gaat om sport- en cultuurverenigingen. Maar ook een fiets of laptop behoort tot de mogelijkheden. Op www.jeugdfondsenvenlo.nl staat alles bij elkaar.