24 maart 2021

Urban Dance Studio danst voor ouderen!

Met “Een kleinigheidje.. speciaal voor jou!” heeft Urban Dance Studio het initiatief genomen om, in samenwerking met Stichting UDS talent, Venlo Tech en de Gemeente Venlo (Venlo.fit), een danstour voor ouderen en mensen met een beperking of ziekte te organiseren bij 7 zorgcentra in de gemeente Venlo.   

Urban Dance Studio danst voor ouderen!

Foto: Daan Kuipers Photography

Op zaterdag 27 maart 2021 zullen jonge danstalenten ouderen gaan verblijden met een korte dansshow. In deze moeilijke tijd zullen de jeugdige talenten gaan zorgen voor een zonnig moment bij de ouderen in de gemeente. Het project zorgt daarnaast voor verbinding tussen jong en oud, voor vrolijkheid bij beide generaties. De jeugdige dansers zijn enorm enthousiast dat ze dit kunnen en mogen doen voor mensen die nu wat extra kleur in het leven kunnen gebruiken. Het geven van vreugde, een lach toveren op iemands gezicht is onbetaalbaar.  

De start vindt rond het middaguur plaats bij Zorglocatie de Witte Stein in Venlo. Vervolgens zullen diverse zorgcentra in Venlo aangedaan worden, waarna het gezelschap de danstour langs 7 locaties af zal sluiten in Blerick.

Eigenaresse Urban Dance Studio Aletta Mkaouar-Smit: “Wij wilden iets speciaals doen voor onze ouderen. Zeker in het afgelopen jaar door de situatie rondom COVID is de eenzaamheid onder deze mensen alleen maar toegenomen. We zijn dan ook trots dat we dit project kunnen realiseren. Het geeft de jeugd en ook de ouderen zoveel vreugde. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM. We zijn dankbaar dat zoveel partijen mee wilden werken aan dit spontane project”.

Tijdschema van de dansshows:

12.00 uur Zorglocatie de Witte Stein Venlo
12.30 uur Zorglocatie de Linde Venlo
13.00 uur Zorglocatie de Notenboom Venlo
13.30 uur Hospice Mariaweide Venlo
14.30 uur Verzorgingstehuis Sinselhof Venlo
15.15 uur Zorgcentrum de Nieuwe Munt Tegelen
16.00 uur Wijkcentrum de Vijfsprong Blerick