22 maart 2021

Gemeente biedt verenigingen handig stappenplan voor digitaal vergaderen in Coronatijd

Het verenigingsleven is al maanden in de ban van het Coronavirus. De geldende maatregelen zorgen ervoor dat verenigingen beperkt zijn in het organiseren van fysieke ontmoetingen. Buiten de gewone verenigingsactiviteiten, hebben de maatregelen ook gevolgen voor het organiseren van bijvoorbeeld een Algemene Ledenvergadering. Als het fysiek niet mag, hoe dan wel?  


Gemeente biedt verenigingen handig stappenplan voor digitaal vergaderen in Coronatijd

Om verenigingen hierin extra in te ondersteunen, heeft team sportontwikkeling van gemeente Venlo in samenwerking met het bedrijf Daadkracht een handig stappenplan ontwikkeld. Een overzichtelijk document met achtergrondinformatie over wettelijke bepalingen en tips. Want, om de uiteindelijke Algemene Ledenvergadering goed te laten verlopen, maar ook om de weg hier naartoe in juiste banen te leiden, is een goede voorbereiding essentieel.

Dit heldere stappenplan helpt de verenigingen om de juiste afwegingen te maken. Het ondersteunt verenigingen bij de voorbereiding en uitvoering van een correcte digitale ledenvergadering. Ook krijgen verenigingen in dit document handige informatie en een overzichtelijke vergelijking van de veelgebruikte vergadersoftware. Zelfs het digitaal stemmen staat in dit document stap voor stap uitgelegd. Het stappenplan ontlast verenigingen bij de voorbereidingen en uitvoering van de vergadering.

En heeft een vereniging nog steeds vragen of advies nodig? Dan staat het sportloket van gemeente Venlo iedere werkdag klaar om ondersteuning te bieden:

Website: www.venlo.fit
E-mail: sportloket@venlo.nl
Telefoon: 077 – 3596734 

Download hier het stappenplan