01 maart 2021

Uitnodiging digitale bijeenkomst Corona steun- en herstelpakket voor cultuur

De gemeente Venlo organiseert op maandag 8 maart, van 19.00 tot 21.00 uur, een digitale bijeenkomst voor de culturele sector. De webinar is bedoeld voor het hele culturele veld: van amateurkunst en individuele cultuurmakers tot grote culturele instellingen, van bestuursleden en directeuren tot betrokken medewerkers, vrijwilligers, maatschappelijke partners en raadsleden. 

Uitnodiging digitale bijeenkomst Corona steun- en herstelpakket voor cultuur

Digitale bijeenkomst
Doel van de bijeenkomst is om inzichtelijk te krijgen wat de uitdagingen zijn die de coronapandemie het hele cultuurveld stelt. Welke antwoorden we daar nu al op hebben of samen moeten gaan vinden. Ook zal de gemeente Venlo vragen beantwoorden over de steun die de gemeente Venlo de cultuursector in Venlo hierin kan bieden.  

Tijdens de bijeenkomst geeft wethouder Marij Pollux toelichting op het corona steun- en herstelpakket voor de cultuursector en de afzonderlijke regelingen. Wat zijn de mogelijkheden, hoe komt u in aanmerking en hoe vraagt u het aan?

Ook zullen de culturele partners en gemeente in werkgroepjes al samen aan de slag gaan om het herstel en weerbaarheid van de sector te stimuleren: Hoe kunnen we een start maken met het toekomstbestendig maken van cultuur in Venlo? En hoe kunnen de herstelregelingen daarbij helpen?

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door uiterlijk 4 maart een mail te sturen naar cultuur@venlo.nl.  

U kunt daarbij eventueel ook al aangeven welke vragen u heeft of welke onderwerpen u graag besproken wilt hebben. Op 8 maart ontvangt u een bevestiging met daarin een link naar ZOOM en instructies hoe u het programma gratis kunt gebruiken.