26 januari 2021

Thuis en online leesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen

Van 20 tot en met 30 januari 2021 organiseert het CPNB de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze jaarlijkse campagne staat het stimuleren van voorlezen centraal en worden er door het hele land activiteiten georganiseerd om samen te beleven hoe leuk en leerzaam voorlezen kan zijn. 

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Voorlezen is leuk! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Oók in deze bijzondere tijden wordt deze krachtige boodschap uitgedragen en vormen de Nationale Voorleesdagen 2021 een coronaproof editie. De Bibliotheek Venlo viert het voorleesfeest ook mee; thuis en online.

Nationale voorleesdagen in Venlo
De Nationale Voorleesdagen zijn in Venlo afgelopen donderdag afgetrapt. Op woensdag 27 januari om 10:15 uur laat Dorrie Besouw (Kunstencentrum Venlo) kinderen Zoomend dansen en zingen in de eigen huiskamer. Alle informatie rondom de online activiteiten van de Bibliotheek Venlo, evenals inspiratie en tips voor thuis vind je op: www.bibliotheekvenlo.nl