13 januari 2021

Zorgorganisatie Daelzicht start dagbesteding in de Bibliotheek Venlo

In deze coronatijd gaan veel deuren helaas tijdelijk dicht maar worden ook mooie nieuwe initiatieven bedacht. Zo opent zorgorganisatie Daelzicht in de kelder van de Stadsbibliotheek binnenkort een derde Venlose locatie voor dagbesteding. 

Zorgorganisatie Daelzicht start dagbesteding in de Bibliotheek Venlo

De cliënten van Daelzicht gaan hier aan de slag met werkzaamheden waarvoor ze op hun andere twee locaties weinig of geen plek hebben. Bijvoorbeeld het vouwen van dozen en het opknappen van meubeltjes. Daarnaast gaan ze aan de slag met het opruimen van boeken, het klaarzetten van boeken voor transport naar de vestigingen en andere werkjes in en rondom de Stadsbibliotheek.

Rian in der Hees, medewerker dagbesteding, en begeleiders Mieke Arts en Anoek Verdonkschot van Daelzicht zijn dan ook enthousiast over het nieuwe avontuur in de Stadsbibliotheek. ‘Onze cliënten vinden het heerlijk om nuttig te zijn voor anderen. Zeker als ze straks in de bieb mogen helpen en de klanten zien. Sociale contacten maken het werk extra waardevol voor hen.’ 

En zo wordt het in de kelder van de Stadsbibliotheek steeds bedrijviger. Naast het nieuwe stekje van Daelzicht vind je hier ook het grote boekenmagazijn van de bieb en hebben zowel PLEK 3 als de vereniging Hackerspace TDvenlo hun ruimtes.

De begeleiders en cliënten van Daelzicht staan inmiddels te popelen om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met werkzaamheden in en rond de bieb. Het is nog even wachten op groen licht vanuit Den Haag, want ook de dagbesteding zit in lockdown. Tot die tijd wordt de nieuwe locatie met liefde klaargemaakt, en dan kunnen de nieuwe collega’s hopelijk snel kennismaken met de bezoekers van de Stadsbibliotheek.