06 januari 2021

Met nieuwe energie het nieuwe jaar in

De gemeente Venlo gaat van start met ‘Nieuwe energie in Venlo’. Een opgave waarin we samen met belanghebbenden aan de slag gaan met een kader voor de opwek van zon- en windenergie. 

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

We bekijken samen wat we belangrijk vinden voor de opwek van duurzame energie in onze gemeente. Nieuwe energie biedt namelijk veel kansen om onze ruimte zo slim mogelijk te benutten.

Meedenken over mogelijkheden? Meld je aan voor 10 januari
Deze opgave doen we samen met o.a. energiecoöperaties, netbeheerders, ontwikkelaars, bedrijven, landbouw en natuur- & milieu organisaties. Maar we willen hierover ook graag met onze inwoners in gesprek. Wil je ook meedenken over de opwek van zon- en windenergie, dan nodigen we je graag uit om deel te nemen. Stuur dan vóór 10 januari een mail naar morgeninvenlo@venlo.nl en meld je aan. Dan ontvang je van ons een link voor de digitale werkomgeving en word je uitgenodigd voor de kick-off bijeenkomst op de avond van 12 januari. Tijdens deze kick-off maken we kennis met ons online platform en natuurlijk met elkaar. Daarna organiseren we nog twee bijeenkomsten. Deze zijn begin februari en begin april.

De gemeenteraad stelt het beleidskader rond de zomer van 2021 vast. Wil je meer weten over dit traject? Neem dan contact op met Stan Belgers van de gemeente Venlo via s.belgers@venlo.nl