30 december 2020

#Venlomienhert als cadeau aan inwoners Venlo

Met een lichtshow, gedicht en de start van de social campagne #Venlomienhert brengt de gemeente Venlo een verwarmende en verlichtende boodschap aan alle inwoners van de gemeente.

#Venlomienhert als cadeau aan inwoners Venlo

Evenementen Jaarwisseling
Vanaf 17.00 start op oudjaarsavond een lichtevenement in alle stadsdelen van de gemeente Venlo. Hiermee willen we verbinding maken met alle inwoners. Ondanks de fysieke afstanden zijn we er voor elkaar en brengen we verlichting in deze donkere tijden. 

Uiteraard is alles corona-proof opgezet zodat er geen grote groepen op af komen. Het lichtevenement zal twee opeenvolgende avonden te zien zijn. Daarnaast wordt op nieuwjaarsdag het volledige gedicht #Venlomienhert, geschreven door Sef Derkx, aangeboden aan de inwoners via de nieuwjaarsuitzending (te zien bij omroep Venlo op 1 januari 17.30 uur) met burgemeester Scholten en via de social media kanalen van de gemeente Venlo.

Campagne #Venlomienhert
Hiermee gaat de campagne #Venlomienhert van start. Dit is een online campagne waarbij we inwoners vragen aan elkaar te denken en elkaar een hart onder de riem te steken. De gedachte is dat met veelal een klein gebaar iemand al geholpen kan worden; boodschappen doen voor de oude buurvrouw, een kaartje sturen of de telefoon pakken als je vermoed dat iemand eenzaam is. Zoals Sef Derkx in zijn gedicht zegt: 

“De dag breekt aan dat we opnieuw het samen vieren”