18 december 2020

Venlo Mien Hert; De gemeente Venlo brengt verbinding

Tijdens de laatste avond van 2020 en de eerste avond van 2021 zal er een warme verbinding zijn in de Gemeente Venlo. Hiermee wordt inwoners van Venlo een hart onder de riem gestoken en uitgenodigd elkaar ook te blijven ondersteunen. 

Venlo Mien Hert; De gemeente Venlo brengt verbinding

Weinig persoonlijk contact
2020 was voor velen een moeilijk jaar. We zijn dierbaren verloren, er zijn ondernemingen die knokken voor hun voortbestaan, de eenzaamheid is groter dan ooit. Ons menselijk contact is even geen arm om ons heen maar teruggebracht naar een digitale Zoommeeting. En juist in de afsluiting van dit lastige jaar is er weinig ruimte voor feestelijkheid op oudjaarsavond. En dat wordt gevoeld door elke Venlonaar. 

Ook voor de gemeente is dit lastig; bezoeken en elkaar in levende lijve ontmoeten en de wijken ingaan is beperkt tot niet mogelijk.

Venlo Mien Hert
Daarom geven we de inwoners iets terug, en bieden we een alternatief. Dit in de vorm van een boodschap van verbroedering, van steun en warmte. De start van het Initiatief Venlo Mien Hert is op oudjaarsavond en nieuwjaarsavond te zien. Door ook in alle stadsdelen een warme uiting op te hangen wordt de hele stad met elkaar verbonden. 

In de Nieuwjaarsruitzending die op 1 januari om 17.30 uitgezonden wordt bij Omroep Venlo, wordt door Burgemeester Scholten ook aandacht gegeven aan het thema Venlo Mien Hert. Hier zal ook de start en oproep zijn van een brede vraag om elkaar te steunen in deze tijd.

Kijk dus vooral in Venlo naar boven of naar een prominent gebouw. Mocht u dit niet in levende lijve kunnen zien, geen zorgen. Vanaf 1 januari ontmoeten we elkaar via sociale media en tonen we de beelden aan u.

U gaat Venlo Mien Hert zien….