04 december 2020

Nieuwe bomen en een Junior Schooldijkgraaf voor Hout-Blerick

Gisteren hebben kinderen van basisschool de Springbeek in Hout-Blerick bomen en struiken geplant rond de Springbeek. Wethouder Marij Pollux, Arnold Janssen (bestuurder Waterschap Limburg), de Dorpsraad Hout-Blerick en Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen hielpen een handje mee.

Nieuwe bomen en een Junior Schooldijkgraaf voor Hout-Blerick

Het planten van de bomen gebeurde in het kader van de Boomfeestdag. Vanwege Corona is deze dag landelijke dag uitgesteld met een aangepast programma. Met de Boomfeestdag laat Hout-Blerick zien dat inwoners actief meewerken aan de opgave tegen klimaatverandering.

Hout-Blerick maakt hiermee de eigen omgeving groener, duurzamer en mooier. Het planten van de bomen en struiken vandaag maakt onderdeel uit van meerdere activiteiten rond de Springbeek. 

Junior Schooldijkgraaf
Zo werd ook de eerste Junior Schooldijkgraaf benoemd. Na een echte verkiezingscampagne in heel Hout-Blerick, kwam Giel Janssen als winnaar uit de bus. Kyona Liem helpt Giel als assistent Junior Schooldijkgraaf. 

De Junior Schooldijkgraven gaan aan de slag om het gebied rond de Springbeek en de dijken en dammen veilig te houden. Taken zijn bijvoorbeeld: het testen van de kwaliteit van het water, meten van het waterpeil, dijken en dammen inspecteren. Het doel is om kinderen te laten leren over klimaatverandering en de gevolgen daarvan. En nog belangrijker; wat kun je hier zelf aan doen? Met leuke projecten gaan de kinderen via het Junior Schooldijkgraaf project aan de slag voor een beter klimaat.

Wethouder Pollux onthulde het duo via een online stream.: “geweldig om te zien hoe jullie echt ideeën hebben hoe jullie deze rol gaan invullen. “ De wethouder heeft ook toegezegd om in het voorjaar samen met juniordijkgraven het veld in te gaan. “Ik zie graag wat er dan al door jullie gerealiseerd is”, aldus de wethouder van duurzaamheid.