06 november 2020

Geef een jas en verwarm een hart

Samen Limburg winterproof maken; dat staat 2 tot en met 20 november centraal. Door mee te doen met de actie ‘Geef een jas en verwarm een hart’, geeft u uw winterjas een tweede leven.

Geef een jas en verwarm een hart

Het aantal dak- en thuislozen volwassenen en kinderen die in armoede leven, neemt in Nederland nog steeds toe. Met het doneren van een winterjas helpt u duizenden mensen in Limburg die het momenteel zwaar hebben. Heeft u thuis nog een oude winterjas liggen die nog een ronde mee kan? Lever deze dan in bij de Kledingbank in Blerick.

Kledingbank
De Kledingbank in Blerick (adres: St. Hubertusplein 18, 5921BD) is het centrale punt voor de jassenactie in Venlo. Dames, heren en vooral kinderjassen zijn meer dan welkom. Uitsluitend goede, warme en schone winterjassen worden aangenomen. De jassen kunnen tijdens openingstijden ingeleverd worden: 
• dinsdag en woensdag van 09.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 17.00 uur
• donderdag van 09.00 – 12.00 uur.

De Kledingbank is een onderdeel van de Stichting Algemene Hulpdienst Venlo. Deze organisatie heeft als doel het gratis verstrekken van goede (her)bruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet meer kunnen betalen. Alle hulp is welkom dus duik in uw kast en verzamel goede winterjassen. Meer informatie vindt u hier.

Nieuwsshow op 26 november

Maar liefst 23 gemeenten in Limburg doen mee met deze actie. De jassen worden per gemeente geteld en op 26 november maakt L1 Nieuwsshow de winnende gemeente bekend. Kijk voor meer informatie en het beluisteren van de nieuwsshows op de website