26 oktober 2020

Week van de Pleegzorg: 'Het thuis bij iemand anders thuis'

Kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Als kinderen opgroeien in een stimulerende en gezonde omgeving helpt dat in hun ontwikkeling én toekomstmogelijkheden. Vandaar dat de gemeente Venlo veel initiatieven en opvangmogelijkheden, zoals Kansrijke Start, steunt. Het is niet vanzelfsprekend dat ieder kind rustig thuis, bij de eigen ouders of opvoeders, kan opgroeien. Voor die kinderen is er pleegzorg, waar deze week extra aandacht aan wordt besteed.

Week van de Pleegzorg: 'Het thuis bij iemand anders thuis'

Pleegzorg wordt ook wel ‘Het thuis bij iemand anders thuis’ genoemd. Het is belangrijk om extra aandacht te geven aan de pleegzorg, omdat er een tekort is aan pleegouders. Met de digitale theatervoorstelling ‘’Open deuren’’ wordt duidelijk wat pleegzorg betekent voor zowel de pleegouders als de kinderen die opgevangen worden. Voor geïnteresseerden is er op woensdag 28 oktober een voorstelling waar iedereen digitaal bij kan aansluiten.

Met de theatervoorstelling “Open deuren” stapt de kijker in de wereld van pleegzorg. Hij ontdekt op een speelse interactieve manier, wat pleegzorg voor kinderen en hun ouders kan betekenen. Ontroerende momenten, pittige uitdagingen maar ook bijzonder alledaags. In 30 minuten wordt duidelijk wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent. Theaterdiva en pleegmoeder Karin Bloemen opent de voorstelling. Wethouder Frans Schatorjé: “Er is een groot tekort aan pleegouders in Nederland en ook bij ons in Venlo. Door de Week van de Pleegzorg en met deze activiteit laten we zien hoe waardevol het is om pleegouder te zijn. En daarmee hoop ik ouders enthousiast te maken om pleegouder te worden”

Na de voorstelling delen kinderen en pleegouders hun ervaringen en beantwoorden vragen. Meer weten? Ga dan naar de website. Hier kunt u ook kaarten bestellen: https://pleegzorg.nl/start-week-van-de-pleegzorg-met-toneelvoorstelling-open-deuren/

Vragen over kinderen, jeugdhulp of opvoeden? Ga dan naar: https://www.venlo.nl/jeugdhulp