22 oktober 2020

Aanvraag voor mantelzorgwaardering verlengd

Wij hebben goed nieuws voor de mantelzorgers van gemeente Venlo: Mantelzorgers hebben langer de tijd om de mantelzorgwaardering van €75,- aan te vragen. 

Aanvraag voor mantelzorgwaardering verlengd

De uiterlijke aanvraagdatum was 31 oktober, maar nu kunt u de aanvraag indienen tot het einde van het jaar. Met de coronacrisis zien we dat er minder aanvragen zijn ingediend. En dat vinden we jammer, want wat een mantelzorger doet, dat verdient een compliment. En dat doet gemeente Venlo in de vorm van de Mantelzorgwaardering. En een extraatje in deze maanden is altijd meegenomen.

Wanneer komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering? 
Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig een ander mens met een zorgvraag helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van iemand die chronisch ziek is of gehandicapt. Het kan familie zijn, maar ook de zorg voor een buurman/vrouw, vriend of kennis wordt gezien als mantelzorg. Deze inspanning beloont gemeente Venlo met de mantelzorgwaardering van €75,-. U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen als u:     

- Minimaal 3 maanden, 4 uur per week voor de zorgvrager zorgt.
- U de zorg verleent binnen de gemeente Venlo. 


Aanvragen Mantelzorgwaardering
U kunt de mantelzorgwaardering op twee manieren aanvragen. Heeft u vorig jaar al een mantelzorgwaardering aangevraagd en een StadspasVenlo ontvangen? Ga dan naar www.stadspasvenlo.nl, log in en verleng eenvoudig uw aanvraag. Vraagt u voor de eerste keer de mantelzorgwaardering aan? Neem dan contact op met Incluzio: 088 298 7653.  

Vergeet het dus niet, en vraag de waardering aan; u heeft het verdiend.