07 oktober 2020

Week van de opvoeding: staan en opvallen

Opvoeden? Dat doe je niet alleen: Ook school, vrienden, clubs, familie en vele anderen hebben invloed op de opvoeding van jouw kinderen. Laten we eerlijk zijn: dat opvoeden is lang niet altijd eenvoudig. Opvoeden zetten we daarom extra in de spotlight, tijdens ‘De Week van de Opvoeding’ van 5 t/m 11 oktober.

Week van de opvoeding: staan en opvallen

 Het belang van deze week is de ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Dit jaar staat het thema ‘Staan en Opvallen’ centraal. Tegenwoordig neemt de maatschappelijke druk toe en zijn ouders weerbaar en veerkrachtig. Opvoeden is hard werken en soms gaat dit gepaard met vallen en opstaan. Maar het is vooral genieten, vandaar ‘Staan en Opvallen’.

Wat is nu goede opvoeding? En wat vind je zelf belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? Ieder jaar wordt ‘De Week van de Opvoeding georganiseerd om ouders te stimuleren om het gesprek met elkaar aan te gaan. Het doel is om zo steun aan elkaar te bieden en ouders het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Dit gesprek kun je aangaan met vrienden, familie, buren, de school van je kinderen, maar ook met lokale opvoedprofessionals zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien. Tijdens deze week hebben zijn er verschillende activiteiten gepland. Meer weten? Ga naar www.weekvandeopvoeding.nl. Hier vind je onder andere veel interessante online activiteiten, zoals webinars en podcasts.