03 oktober 2020

Basisschool KOM.MIJN wint Renewi E-waste Race Venlo 2020

Vier weken lang hebben tien basisscholen in de gemeente Venlo meegedaan met de E-waste Race Venlo, op initiatief van Renewi. Het doel was om zo veel mogelijk oude elektronische apparaten te verzamelen.


Basisschool KOM.MIJN wint Renewi E-waste Race Venlo 2020

Groep 8 van basisschool KOM.MIJN uit Belfeld is met het inzamelen van maar liefst 4.194 oude elektrische apparaten de winnaar van de eerste E-waste Race in gemeente Venlo. Wethouder Marij Pollux overhandigde de leerlingen de prijs, een schoolreis naar de ontdekfabriek in Eindhoven. Van harte gefeliciteerd groep 8 van basisschool KOM.MIJN!

Verder ontvangen de klas van basisschool De Wegwijzer en SBO De Lings, die op de 2e en 3e plek zijn geëindigd een gastles ‘verkeerveiligheid’ waarbij aan de hand van en inzamelvoertuig de ‘dode hoek’ wordt gedemonstreerd.

Met de E-waste Race wordt het inzamelen van elektronisch afval niet alleen duurzaam, maar ook leuk, leerzaam en gemakkelijk. Inwoners van de gemeente hebben zich de afgelopen vier weken via www.ewasterace.nl kunnen aanmelden om afval op te laten halen thuis. Zo werden de kinderen op de basisscholen niet alleen gesteund door familie en bekenden. Als dank ontving iedereen die klein elektronisch afval had ingeleverd een kortingscode voor de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR.