30 september 2020

Persbericht Duitse feestdag

Het Nederlandse kabinet heeft afgelopen maandag extra en verregaande maatregelen afgekondigd voor heel Nederland om het coronavirus te bestrijden. 

Persbericht Duitse feestdag

Zo is er een maximum gesteld aan het aantal mensen dat samen mag komen, binnen en buiten, en moeten horecagelegenheden eerder sluiten. Het aantal besmettingen, ook in Venlo, gaat namelijk niet de goede kant op. Extra maatregelen zijn daarom nodig.

Dat betekent dat wij onze Duitse oosterburen vragen om de komende periode geen dagje uit te vieren in onze stad. Zeker als we kijken naar komend weekend (3 oktober, Duitse feestdag, maar ook zondag 4 oktober) roepen we op om zeer terughoudend te zijn met een bezoek aan onze stad. Mocht u toch besluiten te komen dan kan het zo zijn dat u niet eens de winkelcentra van onze stad bereikt omdat we vinden dat het te druk gaat worden. Winkelgebieden maar ook parkeergarages/ terreinen kunnen worden afgesloten. De maatregelen gelden het hele weekend. 

Tevens het dringende verzoek aan de ondernemers om promotionele activiteiten in Duitsland voorlopig on hold te zetten en promotionele geplande activiteiten voor dit weekend niet uit te voeren. Daarnaast het dringende verzoek aan de ondernemers om de situatie in uw onderneming zo te regelen dat de 1,5 meter afstand toegepast kan worden. Daar waar gewinkeld wordt met winkelwagentjes is het gebruik daarvan verplicht en dienen deze door personeel gereinigd te worden. 

In een normale situatie bent u van harte welkom maar wij vragen u dus nu om uw bezoek uit te stellen. Dit voor uw eigen veiligheid en gezondheid maar ook voor de veiligheid en gezondheid van het personeel in onze winkelcentra en eigen inwoners. 

Antoin Scholten
Burgemeester Gemeente Venlo