15 september 2020

Verleng of vraag de mantelzorgwaardering aan vóór 31 oktober

We zien dat mantelzorgers dit jaar minder gebruik maken van de mantelzorgwaardering. Dat is jammer! Deze mantelzorgwaardering is juist in het leven geroepen om de mantelzorgers te bedanken voor het werk en hun inzet voor een ander. Daarom roepen we alle mantelzorgers nogmaals op: Vraag de mantelzorgwaardering aan, want er is niet veel tijd meer! Aanvragen kan tot 31 oktober. 

Verleng of vraag de mantelzorgwaardering aan vóór 31 oktober

De waardering bestaat uit een tegoed van €75,- op de Stadspas Venlo. Het bedrag kan bij veel ondernemers in gemeente Venlo vrij besteed worden. En dat worden er steeds meer. De stadspas is nog volop in ontwikkeling en steeds meer Venlose ondernemers sluiten zich aan.

Voorwaarden voor mantelzorgwaardering
Iedereen die mantelzorg verleent en voldoet aan de voorwaarden, kan de mantelzorgwaardering aanvragen. Er zijn twee voorwaarden:       

• De mantelzorger moet minimaal 3 maanden, 4 uur per week zorg bieden aan zorgvrager (denk aan zorg voor vader, moeder, kind, buurvrouw, vriend, etc).
• De zorg wordt verleend binnen gemeente Venlo (de aanvrager mag zelf buiten de gemeente wonen). 

Verlengen
Heeft u afgelopen jaar een mantelzorgwaardering en een stadspas ontvangen? Ga dan www.stadspasVenlo.nl. Log in en klik op ‘Mijn Stadspas’. Hier gaat u naar uw eigen persoonlijke omgeving. Klik op ‘verlenging mantelzorgwaardering 2020 aanvragen‘. Beantwoord de vragen en verstuur de aanvraag. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan krijgt u automatisch €75,- op uw pas bijgeschreven.  

Nieuwe aanvraag
Het aanvragen van de mantelzorg-waardering is eenvoudig. De aanvraag loopt via Incluzio Sociale Basis. Stuur voor de aanvraag een email naar: ISBmantelzorgVenlo@incluzio.nl, met het bericht dat u in aanmerking wilt komen voor de Mantelzorgwaardering. Incluzio pakt vervolgens de aanvraag verder op.  

Aanvragen of verlengen kan tot en met 31 oktober 2020. Besteden kan langer: het bedrag van €75,- kan tot en met 31 december 2020 besteed worden, daarna vervalt het (resterende) bedrag.