15 september 2020

Venlo bevraagt inwoners over zorg en welzijn

Op dit moment werkt de gemeente aan nieuwe plannen op het gebied van welzijn en zorg. Daarom peilt de gemeente in de komende weken via een enquête de mening van bewoners. Deze enquête kan zowel digitaal als onder begeleiding worden ingevuld. De komende dagen rijdt er ook een speciale bus door de gemeente waar mensen terecht kunnen om hun mening te geven.  


Venlo bevraagt inwoners over zorg en welzijn

Inwoners van Venlo willen graag fijn wonen, plezier hebben en indien nodig de beschikking hebben over goede zorg en voorzieningen. Maar wat zijn dan precies ‘goede voorzieningen’? Wat mag je van elkaar verwachten en wat kan of moet familie, een vriend of een buurt doen? Hoe moet alles georganiseerd worden? Wat verwachten we van elkaar en wat verwacht de inwoner van de gemeente? Hoe gaat het op dit moment, wat gaat er goed of wat is er juist nodig voor de toekomst?

Bij het maken van de nieuwe plannen is de mening van de bewoners belangrijk. De gemeente Venlo is benieuwd hoe inwoners kijken naar de toekomst van Venlo op dit gebied. Een enquête moet hier meer inzicht in geven.

Meedoen?
Inwoners kunnen op verschillende manieren meedoen aan deze enquête: 

1. Digitaal, via computer, tablet of telefoon: De enquête vind je hier, maar ook op de Facebookpagina van de gemeente Venlo.

2. Persoonlijke interviews: Op verschillende plekken in Venlo staat de komende twee weken een bus, waar bewoners persoonlijk (en uiteraard ‘coronaproof’) hun mening kunnen geven.

In onderstaande tabel staan alle data en locaties van de bus opgenomen. Hier kunnen mensen van 10.00 uur tot 16.00 uur terecht. Met de mening en reacties wordt vervolgens het nieuwe sociale beleid van gemeente Venlo geschreven. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk begin volgend jaar een besluit hierover.