07 september 2020

E-waste Race op tien Venlose basisscholen

In Venlo vindt van 7 september tot en met 2 oktober voor de eerste keer de E-waste Race plaats. Wethouder Pollux was vrijdag bij de kick off aanwezig op basisschool Kom.Mijn in Belfeld.

E-waste Race op tien Venlose basisscholen

De E-waste Race is een initiatief van afvalverwerker Renewi. Tien teams van tien verschillende basisscholen gaan de strijd met elkaar aan. De bedoeling van het evenement is dat een team in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste) inzamelt. Het team dat het meest inzamelt, wint een schoolreis voor de hele klas!
Wethouder Pollux is erg benieuwd hoeveel de kinderen gaan inzamelen: “Afval is voedsel wordt met deze E-waste Race in de praktijk gebracht. Elk kapot elektronisch apparaat is waardevol want er zitten nieuwe grondstoffen in. En door deze wedstrijd wordt het iedereen heel gemakkelijk gemaakt om E-waste in te leveren. Ik wens ze heel veel succes!” 

Help mee 
Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 7 september en 2 oktober gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Hieronder vallen geen inktcartridges of batterijen.

Goed voor het milieu 
Wanneer u uw klein elektronische afval apart inlevert, draagt u bij aan een beter milieu. We maken het u makkelijk door het afval thuis op te halen. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een schoolreis. Als dank voor het online aanmelden van elektronisch afval ontvangt u kortingscodes voor de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR. 

De scholen die meedoen zijn: SBO De Lings, Basisschool De Springbeek, Basisschool de Toermalijn, Basisschool Sterrenpad ‘t Ven, Sint Martinus Basisschool, Basisschool de Wegwijzer, Basisschool Mikado, BS Kleur-Rijk, Basisschool de Zuidstroom en Basisschool Kom.Mijn.