04 september 2020

Meldpunt Signaal; om personen met verward gedrag de goede hulp te bieden

In Noord-Limburg werken 7 gemeenten (Peel en Maas, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Bergen en Gennep) en hun partners samen om personen met verward gedrag goede hulp te bieden. Het meld- en adviespunt Signaal is hier een onderdeel van. 

Meldpunt Signaal; om personen met verward gedrag de goede hulp te bieden

Organisaties als politie en de huisartsenposten geven aan steeds vaker telefoontjes te ontvangen over personen die niet acuut hulp nodig hebben, maar waar de mensen uit de omgeving zich wel zorgen over maken. In Noord Limburg is daarom Meldpunt Signaal geopend. Meldpunt Signaal is bedoeld voor naasten, bezorgde burgers, hulpverleners en mensen die het gevoel hebben de grip op hun leven te verliezen.

De professionals van Meldpunt Signaal bieden een luisterend oor, vragen door en geven advies. Wanneer nodig wordt er contact gezocht met professionele hulp. Deze samenwerking tussen gemeenten en organisaties maakt de hulp krachtig en efficiënt. Meldpunt Signaal is voor iedereen 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 0900-0116. Kijk voor meer informatie op www.meldpuntsignaal.nl.