26 augustus 2020

Wielerclinic voor middelbare scholieren

Op het Blariacumcollege wordt op 25 en 26 augustus door Team Jumbo-Visma Academy een wielerclinic georganiseerd in samenwerking met Limburg Cycling. De wielervereniging Cycling Team Limburg is ook aanwezig en verzorgt een vervolgaanbod voor de leerlingen. Zo kunnen geïnteresseerde deelnemers vrijblijvend een lidmaatschap bij de vereniging uitproberen. 

Wielerclinic voor middelbare scholieren

De gemeente Venlo werkt al jaren intensief samen met OGVO aan een vernieuwde leefstijlvisie voor leerlingen. Het doel van deze leefstijlvisie is om bewegen, gezondheid en vitaliteit meer terug te laten komen in het voortgezet onderwijs. Daardoor kunnen jongeren gezond opgroeien in aanraking komen met aspecten van gezonde leefstijl, sport en bewegen.

Daarnaast ondersteunt de gemeente sportverenigingen om vitaal te blijven of te worden. Met dit initiatief worden beiden doelen gediend. Jongeren in het voortgezet onderwijs komen in aanraking met wielrennen en kunnen kijken of daar hun talent ligt. Het  Cycling Team Limburg is betrokken om, samen met Jumbo-Visma, clinics te verzorgen en talenten en geïnteresseerde jongeren door te geleiden naar de vereniging, zodat zij daarmee een vitalere vereniging worden.