06 juli 2020

Woningsluiting na drugsvondst door Pandora-team

Burgemeester Scholten van Venlo heeft op 2 juli een woning in de PC Hooftstraat gesloten naar aanleiding van de vondst van een handelshoeveelheid harddrugs door het Pandora-team. Het pand gaat op slot voor een periode van vijf maanden.

Woningsluiting na drugsvondst door Pandora-team

De woning in de PC Hooftstraat in Blerick had vorige week de twijfelachtige eer om als eerste een poster van Pandora op de deur bevestigd te krijgen. Onder de naam ‘Pandora’ werken de gemeente, politie, Openbaar Ministerie (OM) en Belastingdienst, samen aan de leefbaarheid en de veiligheid van de wijk. Pandora maakt deel uit van de wijkgerichte aanpak in de gemeente Venlo.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen van woningen en panden zijn bedoeld om een eind te maken aan druggerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet; deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. "Het gaat hier om een bestuurlijke maatregel om de veiligheid in wijken en buurten te verzekeren,” licht de burgemeester toe. “Voor illegale drugshandel en –productie is geen plaats in woonwijken.” 

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.