08 mei 2020

Hulp bij thuisonderwijs

De afgelopen periode hebben alle kinderen in Nederland thuisonderwijs gekregen omdat de scholen dicht waren. Vanaf 11 mei gaan basisscholen in aangepaste vorm weer open en herstart ook het speciaal (basis)onderwijs. 

Hulp bij thuisonderwijs

Ook na de herstart van het onderwijs op school, blijf thuisonderwijs nodig. Nog niet alle kinderen zullen direct of volledige dagen naar school gaan. Het is belangrijk dat kinderen goed blijven meedoen aan thuisonderwijs. Thuisonderwijs kan best een uitdaging zijn. Soms is het moeilijk om thuis het onderwijs met het kind te organiseren. De school kan hierbij helpen.

Daarnaast is er vanaf deze week extra hulp voor Nieuwe Venlonaren (zoals statushouders en arbeidsmigranten), in de vorm van een helpdesk. Hier kunnen mensen terecht met vragen die te maken hebben met onderwijs, ondersteuning en voorzieningen op het gebied van onderwijs. Samen met een coach wordt gezocht naar de beste oplossing.

Informatie helpdesk
De helpdesk is telefonisch en via Whatsapp bereikbaar.

Souhir Rahhou: 06-82356806 (coach Nieuwkomers)
Joan Munten: 06-82500971 (coach Nieuwkomers)

Verder is er iedere maandag van 09.00 uur tot 14.00 uur een spreekuur bij de helpdesk. In verband met de Corona-maatregelen moeten mensen zich vooraf telefonisch aanmelden. U vindt de helpdesk op het volgende adres: Boulevard Hazenkamp, Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Blerick.