22 maart 2020

Burgernet: samen voor een veilige buurt

Burgernet wordt ingezet om de veiligheid in uw buurt te verbeteren. Een samenwerking tussen gemeente, politie en inwoners. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Als Burgernetdeelnemer ontvang je een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in jouw omgeving. Daarin krijg je het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan bel je rechtstreeks met de meldkamer.

In deze aflevering van Met het oog op Venlo vertellen Jo en David over Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband van gemeenten, inwoners en politie. Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Daarnaast vertelt vader Gijs over de vermissing van zijn zoontje. Een aantal jaren geleden werd hij een korte tijd vermist. Dankzij de inzet van Burgernet werd hij relatief snel weer gevonden.  

Wil je meer informatie of je aanmelden? Kijk dan op www.burgernet.nl.