04 maart 2020

Audiotour langs verborgen schatten

Wist je dat in de Venlose binnenstad nog diverse huizen staan uit de 15e en 16e eeuw? Meer dan 500 jaar oud. Het oudst bekende pand van de stad is zelfs nog een eeuw ouder. 

Audiotour langs verborgen schatten

Venlo was 500 jaar geleden een rijke handelsstad. Ook toen al een belangrijke logistieke hotspot. Naast handel speelde religie een belangrijk rol. Overal in de stad verrezen imposante kerken en kloosters. Ondanks dat er in onze tijd veel is verdwenen, ademt de Venlose binnenstad nog steeds geschiedenis. Soms prominent zichtbaar, soms verstopt op minder opvallende locaties, in oude ‘getskes’ en achter anonieme gevels.

Audiotour
In de audiotour ‘Ontdek middeleeuws Venlo’ ga je op ontdekkingstocht door het middeleeuwse verleden van de stad. Je gaat de ‘Gouden Eeuw’ van Venlo op het spoor. De audiotour start aan de Maas, aan de Havenkade-Peperstraat. Via een kort animatiefilmpje wandel je door de verdwenen middeleeuwse Maaspoort verder de stad in. De route brengt je langs diverse plekken en gebouwen met een bijzonder verhaal en eindigt op de Parade. Scan de QR-code in onderstaande afbeelding en laat je verrassen!