11 februari 2020

Geef een boek cadeau!

Lezen is belangrijk. Lezen helpt bij de ontwikkeling van een kind. Daar heeft uw zoon of dochter het hele leven voordeel van. Daarom doet gemeente Venlo al enkele jaren mee aan de actie ‘Geef een boek cadeau’.

Geef een boek cadeau!

Boeken lezen heeft veel positieve effecten:
• Het stimuleert de verbeeldingskracht;
• Vergroot de woordenschat;
• Verbetert de concentratie;
• Heeft een positief effect op de sociale ontwikkeling en het omgaan met anderen; 
• Maar het allerbelangrijkste: Het is leuk!

Dit jaar geven wij alle kinderen van groep 7 het boek ‘Koning van Katoren’, van Jan Terlouw, cadeau. Het boek gaat over de 17-jarige Stach die ervan droomt om koning van het land Katoren te worden. Om koning te kunnen worden moet hij zeven bijna onmogelijke opdrachten uitvoeren. De ministers werken hem op alle mogelijke manieren tegen, maar waarom?! Het boek is mooi, een beetje eng, spannend en soms bloedstollend. Bekijk de trailer via onderstaande video.

Zoals Leentje Adriaanse (10 jaar) zegt: “Heel mooi verhaal. Blij dat de mevrouw Van de bieb mij dit boek heeft aangeraden. Gisteren in begonnen en kon niet stoppen moest gewoon uit........ In een woord prachtig!’

Tijdens deze speciale actieweek is het boek ook te koop in de boekhandel voor slechts €2,-. Zo kunt u het boek makkelijk cadeau doen en iemand anders blij maken met dit meeslepende leesboek.  


U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.