10 februari 2020

Meer energie besparen in je huis?

De gemeente Venlo ontvangt 1,5 miljoen van het Rijk voor duurzame plannen en om woningeigenaren in 2020 te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Doel van de regeling is om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen door het verminderen van energiegebruik.

Meer energie besparen in je huis?

Meer energie besparen is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou als eigenaar van een woning te helpen om energie te besparen, kun je vanaf medio maart 2020 subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Wethouder Pollux is blij met deze extra bijdrage vanuit het Rijk: “Met deze subsidie kunnen we u op weg helpen. Energiebesparing en verduurzaming is natuurlijk een hele grote opgave, die we samen op moeten pakken. Door deze investering kunt u al een stap zetten, die ook nog eens meer wooncomfort en een besparing in uw portemonnee oplevert.”

Hoe de regeling er precies uit komt te zien is nu nog niet helemaal helder. De mogelijkheden en praktische invulling worden op dit moment uitgewerkt. Wil je bericht krijgen wanneer de regeling start? Vul dan het contactformulier in op de website van Morgen in Venlo.

De subsidie kan straks aangevraagd worden bij een duurzaamheidsloket. Dit loket wordt momenteel ingericht. Inwoners en ondernemers kunnen hier terecht met vragen en advies op het gebied van duurzaamheid.

Morgen in Venlo
In 2020 worden inwoners door de gemeente geïnformeerd en geënthousiasmeerd met de campagne ‘Morgen in Venlo’ over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Heb je al vragen of ben je gewoonweg benieuwd? Neem dan een kijkje op www.morgeninvenlo.nl.

Venlo is ós stedje van lol en plezeer.
Dát gaan we samen laten groeien. Omdat wij, onze kinderen en kleinkinderen hier leven. We zetten allemaal een klein stapje en maken samen meters.