04 februari 2020

4 februari; Wereldkankerdag

Op 4 februari wordt wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Ook in Venlo.

4 februari; Wereldkankerdag

Via een samenwerkingsproject tussen de gemeente Venlo, het Toon Hermans Huis Noord Limburg en UPS (United Parcel Service) kan door nabestaanden en naasten van mensen die de afgelopen jaren zijn overleden aan kanker een boom geplant worden.

De bomen, gesponsord door UPS, staan symbool voor onsterfelijkheid en worden geplant op de Algemene begraafplaats in Venlo. Deze plaats verbindt en dient voor een moment van troost, vreugde en verdriet. Het is een herdenking voor mensen die aan kanker zijn overleden.

Wethouder Sjors Peeters (50PLUS): ”Steeds meer mensen in Nederland krijgen de diagnose kanker. De stijging komt vooral door bevolkingsgroei en vergrijzing: oudere mensen hebben een grotere kans op kanker. Het goede nieuws is dat steeds meer mensen de ziekte overleven. Met dit Venlose project vragen we aandacht voor de impact van kanker bij patiënten en hun naasten.” 

Boomplantdag in november
Het Toon Hermans Huis organiseert het planten van bomen in het najaar van 2020. Tijdens deze dag wordt samen stilgestaan bij de overledenen met persoonlijke aandacht door en voor de nabestaanden. De bomen die op deze dag worden geplant symboliseren de onsterfelijkheid, het begin en einde, de eeuwige kringloop van het leven. In de komende maanden wordt het project verder uitgewerkt.

Toon Hermans Huis Noord Limburg

Het Toon Hermans Huis Noord Limburg is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Het inloophuis biedt informatie en voorlichting, individuele gesprekken, groepsgerichte- en individuele therapie. Ook kun je thema bijeenkomsten bijwonen of deelnemen aan workshops.