16 januari 2020

Sam&Venlo: Jeugdfondsen Venlo bundelen krachten

Venlo is één van de dertig Nederlandse steden met het grootste aantal kinderen dat opgroeit in armoede. De gemeente Venlo ondersteunt de Venlose stichtingen Leergeld en de Jeugdfondsen Sport en Cultuur in het bestrijden van deze armoede.

Sam&Venlo: Jeugdfondsen Venlo bundelen krachten

Leergeld Venlo is opgericht in 2013 en ondersteunt jaarlijks zo’n 500 Venlose kinderen bij het aanschaffen van een fiets of computer en het deelnemen aan zwemles. De stichting Jeugdfondsen Sport en Cultuur Venlo is sinds 2008 actief en zorgt er voor dat jaarlijks zo’n 1.000 Venlose kinderen kunnen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Sam&Venlo
Sam&Venlo is de naam waaronder beide fondsen vanaf januari 2020 gaan samenwerken. Venlo is de eerste gemeente in Nederland waar een dergelijke samenwerking gaat starten. Beide organisaties streven naar dezelfde doelen en hebben dezelfde doelgroep. Door de handen ineen te slaan wordt de toegang vergemakkelijkt en het proces versneld.

Hoe werkt het?

Ouders en begeleiders van kinderen tot en met 18 jaar die opgroeien in armoede, kunnen een aanvraag indienen. Hieronder vallen bijvoorbeeld kinderen van ouders met een (bijstands)uitkering, van werkende ouders met een laag inkomen, van ZZP-ers met weinig werk en kinderen van ouders met schulden. Sam&Venlo is er ook voor intermediairs, zoals leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdzorginstellingen en huisartsen. Ook zij kunnen er via het aanvraagsysteem voor zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen.

Kijk voor meer informatie op de www.jeugdfondsenvenlo.nl of dien een aanvraag in op www.samenvoorallekinderen.nl.