21 november 2019

Op pad met ANWB AutoMaatje in Venlo

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ANWB AutoMaatje in Venlo brengt daar verandering in.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Ouderen of bijvoorbeeld mensen met een beperking kunnen met ANWB AutoMaatje een lift krijgen van een vrijwilliger die hen tegen een kleine vergoeding naar de gewenste bestemming brengt. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts zijn, maar uitstapjes naar de schouwburg of naar een winkelcentrum zijn ook mogelijk.

In deze aflevering van Met het oog op Venlo vertellen Hanna Stemerding (gebruiker), Enwieke Herwaarden (vrijwilliger) en Jan Jaspers (initiatiefnemer) over het project ANWB AutoMaatje. 20 september 2019 is het project officieel van start gegaan. Nu, drie maanden later, vertellen zij over de vooruitgang van het project. Wat vinden gebruikers van ANWB AutoMaatje en wat zijn de toekomstplannen?