14 november 2019

Kennismaken met de Cradle to Cradle gymzaal in Tegelen

Sinds mei 2019 wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Cradle to Cradle gymzaal in Tegelen. Vandaag mochten scholen en verenigingen alvast kennis maken met enkele bijzonderheden van het gebouw. 

Kennismaken met de Cradle to Cradle gymzaal in Tegelen

De gymzaal is nog niet klaar, maar toch vindt de gemeente het een mooi moment om de scholen en verenigingen die gebruik gaan maken van de gymzaal een kijkje te laten nemen in het nieuwe gebouw. Een aantal kinderen mocht vandaag alvast naar binnen en de nieuwe sportvloer op.

Wanden versieren
Wethouder Alexander Vervoort en wethouder Marij Pollux waren deze middag aanwezig om de scholen en verenigingen meer te vertellen over het bijzondere gebouw en om samen met de kinderen de gymzaal te bezoeken. De kinderen mochten samen met de wethouders een stuk strowand versieren met een speciale soort klei (leemstuc). De versiering blijft voor altijd zichtbaar op de wand van de gymzaal.

De gevelwanden die gevuld zijn met stro, de zogenaamde strowanden, zijn een bijzondere toepassing. Stro is een natuurlijk materiaal en zorgt voor een goede isolatie van het gebouw en voor een gezond binnenklimaat. Deze gymzaal is daar uniek in omdat het de eerste gymzaal in Nederland is gemaakt van stro.

Cradle to Cradle gymzaal
Cradle to Cradle wil zeggen: werken zonder afval. Materialen moeten eindeloos herbruikbaar zijn. Dat is goed voor het milieu en de planeet. De gymzaal in tegelen wordt gebouwd vanuit het idee dat het een veilige en gezonde omgeving moet zijn voor iedereen. Gewoonweg een fijn en prettig gebouw.

Wilt u meer informatie over de cradle to cradle gymzaal? Lees dan het artikel ‘Een bijzonder Cradle to Cradle gebouw in Tegelen’.