30 oktober 2019

Zeven bijzondere portretten van sporters van Venlose verenigingen

Van maandag 4 tot en met zondag 10 november vindt de landelijke Week van Respect plaats, met dit jaar het thema inclusie. Venlo.fit speelt met een bijzondere expositie in op dit thema.

Zeven bijzondere portretten van sporters van Venlose verenigingen

De expositie bestaat uit zeven interactieve portretten van bijzondere sporters van Venlose verenigingen. Maandag 4 november om 16.00 uur wordt de portretreeks door Alexander Vervoort, wethouder Sport van de gemeente Venlo, in de Venlose bibliotheek onthuld. De expositie is vanaf 4 november ook online via de website www.venlo.fit  te bekijken.

Venlo.fit sportconsulent Marc Orval nam het initiatief voor de expositie. “We leven in een gemeente waarbinnen de vele overeenkomsten en verschillen zorgen voor een enorme verrijking van onze gemeenschap. Tóch wordt dit niet altijd zo gezien. Waar diversiteit - in alle opzichten - toeneemt, neemt tolerantie en acceptatie af. In de Week van het Respect zetten we ons in voor een sociaal veilige samenleving, waarin inwoners zich thuis voelen en waarin ze zichzelf kunnen zijn.”

Inclusieve samenleving
Om te onderstrepen dat Venlo streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen mag meedoen en zichzelf kan zijn, zijn zeven sporters geportretteerd. Jong en oud, topsporter, met een beperking, transgender of met een migratieachtergrond. Marc Orval: “In de sport is iedereen gelijk. Sport verbindt en verbroedert. De zeven sporters worden, ongeacht hun leeftijd, afkomst, beperking of seksuele geaardheid, geaccepteerd in hun sport en krijgen respect van hun medesporters.”

Interactieve portretten
Fotografe Ania Liesting uit Lomm maakte van de zeven sporters indringende portretten. De foto’s worden in de Venlose bibliotheek geëxposeerd op panelen. Die zijn voorzien van een QR-code. Als je die scant, hoor je letterlijk en figuurlijk het verhaal achter de sporter. Ook op de website www.venlo.fit zijn de interactieve panelen te zien en te beluisteren. Het concept is ontwikkeld door Ambaum BrandMakers uit Steyl.

Venlo.fit is de campagne om van Venlo in 2025 de gezondste en actiefste gemeente van Nederland te maken. Meer informatie: www.venlo.fit.