14 oktober 2019

Nominaties voor De Uitblinker 2019 zijn bekend

Donderdagavond 24 oktober organiseert De Vrijwilligerscentrale in samenwerking met de buurtteams en de gemeente Venlo ‘De Uitblinker 2019’. Een jaarlijkse evenement waar de leukste en gaafste burgerinitiatieven zich presenteren en in het zonnetje worden gezet.

Nominaties voor De Uitblinker 2019 zijn bekend

Dit jaar vindt de 5e editie plaats en wordt De Uitblinker Venlo breed georganiseerd. Dit betekent dat elk burgerinitiatief of project uit Venlo zich heeft kunnen opgeven. Inmiddels zijn de aanmeldingen geteld en de nominaties bekend. De 5 nominaties voor de Uitblinker zijn: Tegels Informatie Punt, Belfeld ver-Bindt, Mijn Scoottie, Buitenbad Groot Venlo en Stichting ’t Zilvermeertje. Hieronder stellen we de genomineerden aan u voor.

Tegels Informatie Punt (TIP)
Het TIP is voor alle inwoners die vragen hebben of hulp nodig hebben bij het aanvragen van subsidies, financiële regelingen van de gemeente Venlo, vragen over mobiliteit of bij het invullen van formulieren. Kortom met vrijwel al uw vragen kunt u bij het TIP terecht. Daarnaast bestaat voor verenigingen de gelegenheid om zich te presenteren en zo antwoord te geven op vragen die er leven bij inwoners.

Belfeld ver-Bindt
Mee willen doen, erbij horen en eenzaamheid. Thema’s waar iedereen op de een of andere manier mee te maken heeft of belangrijk vindt. Eenzaamheid is een persoonlijk ervaren gevoel. Vaak moet iemand die eenzaam is weer op weg worden geholpen om zijn contacten met medemensen weer te verbeteren of herstellen. Hier wil Belfeld ver-Bindt heel graag bij helpen.

Mijn Scoottie
Mijn Scoottie is vorig jaar zomer spontaan gestart als bewonersinitiatief om mensen met een fysieke beperking én een scootmobiel uit hun isolement te helpen. De activiteiten bestaan uit het samen rijden of een dagdeel in de week vrijblijvend koffie komen drinken in de Tuiterie. Op deze manier wordt de onderlinge verbinding gestimuleerd en kunnen mensen ervaringen met elkaar delen.

Buitenbad Groot Venlo
Buitenbad Groot Venlo heeft een mooi zwemseizoen achter de rug. Ongeveer 20.000 bezoeken, merendeels uit Venlo en Blerick, zijn de kassa gepasseerd. Ook buiten onze gemeente hebben veel zwemmers  gebruik gemaakt van de facilitaire mogelijkheden. Dit alles was niet gelukt zonder de 85 vrijwilligers die zich hier volledig voor hebben ingezet.

Stichting ‘t Zilvermeertje
Stichting ‘t Zilvermeertje is een groep die door middel van diverse activiteiten de wijk Vastenavondkamp weer op een positieve manier op de kaart zet. Het doel is mensen verbinden zonder te kijken naar afkomst of geloof. Enkele activiteiten zijn het opruimen van zwerfafval, het welkome heten van mensen in de wijk, het voedselbos en de volkstuintjes.