09 oktober 2019

Een gezonde leefstijl met CooL

Niet iedereen vindt het makkelijk om een gezonde leefstijl te hanteren en deze te behouden. Het leefstijlprogramma CooL helpt je hierbij een hele hand op weg.

U heeft geen cookies geaccepteerd, daarom kunnen we deze video niet tonen.

Wilt u de video toch bekijken, ga dan naar de cookies pagina en pas uw instellingen aan.

Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. In je eentje werken aan een gezondere leefstijl kan soms lastig zijn. Door deel te nemen aan een Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt men hierbij ondersteund.

Sinds februari 2019 kunnen mensen met overgewicht en/of aanvullende risicofactoren of obesitas door huisartsen doorverwezen worden naar een Gecombineerde leefstijlinterventie.  In zo’n programma wordt aandacht besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van het gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat in Venlo wordt aangeboden heet CooL.

In deze aflevering van Met het oog op Venlo vertelt Ger Brouns over zijn succesvolle ervaringen met het Leefstijlprogramma CooL. Samen met leefstijlcoach Marieke Peeten is hij dit jaar aan de slag gegaan.