04 augustus 2019

Lokale vierhoek tekent veiligheidsconvenant voor voetbalwedstrijden

Het bezoeken van voetbalwedstrijden bezorgt veel mensen plezier, zolang deze wedstrijden in een feestelijke en veilige sfeer plaatsvinden. Om dit te bereiken, zijn afspraken tussen de verantwoordelijke ketenpartners noodzakelijk.

Lokale vierhoek tekent veiligheidsconvenant voor voetbalwedstrijden

We hebben het dan over de zogenaamde ‘lokale vierhoek’, bestaande uit de gemeente Venlo, Politie, Openbaar Ministerie en VVV-Venlo. Deze afspraken worden, gezamenlijk met de taken en verantwoordelijkheden vastgelegd, in een veiligheidsconvenant.

Zaterdag 3 augustus, voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van de Venlose Eredivisionist tegen RKC Waalwijk, werd het veiligheidsconvenant door vertegenwoordigers van alle partijen ondertekend in Covebo Stadion - De Koel -. Onder meer burgemeester Antoin Scholten en VVV-Venlo Directeur Marco Bogers zetten hun handtekening onder het convenant.

Burgemeester Scholten van Venlo over de ondertekening van het convenant: “De handhaving van het ‘Kader voor beleid Voetbal en Veiligheid’ van het Ministerie en dit convenant zijn een belangrijke, gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het succes van de gezamenlijke (en landelijke) aanpak staat of valt met het nakomen van de afspraken uit het beleidskader en het convenant. Alle partijen zullen dit monitoren en elkaar waar nodig aanspreken, zodat het voetbalbezoek voor iedereen een leuke en sfeervolle belevenis is in een veilige omgeving.”

Algemeen Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo over het veiligheidsconvenant: “Voor VVV-Venlo is het enorm belangrijk dat onze supporters op een prettige manier wedstrijden van de club kunnen bezoeken in een veilige en sfeervolle Koel én uiteraard ook in alle andere stadions in Nederland. Dat staat of valt met afspraken over veiligheid die worden vastgelegd en nagekomen door alle partijen die het convenant ondertekenen. Speerpunt hierbij is ook dat ketenpartners ernaar streven het voetbalbezoek zoveel mogelijk te normaliseren en publieksvriendelijk te houden. Voetbal is een volkssport. Het volk moet de weg naar De Koel dan ook te allen tijde makkelijk weten te vinden en niet door allerlei onnodige hindernissen de weg naar het stadion worden versperd. We gaan er weer een mooi, sfeervol en bovenal veilig voetbalseizoen van maken.”